• marcel31072
    February 7, 2018 at 04:38 #15520

    Hi, I have build your Stewart 2 with rumba and all components. I have your firmware 1.0.0 installed, but I cannot get anything to move. The serial monitor shows mirrored ? symbol and no GCODE does anything other that create rubble on the monitor screen. Also the robot overlord does not find the platform. What can I be doing wrong?
    Thanks in advance because I am getting crazy after trying time and time again for 2 weeks now.

    Rumba board is connected by com5 (usb) and is recognized by Arduino IDE as Mega2560.

    Dan
    February 7, 2018 at 11:22 #15521

    You will have to run R71 to set the factory default switch angles, then R70 to save them to the EEPROM memory so it knows how to home. Every time you start the machine run G28 to home the device. Once it is home it knows where it *is* and can figure out where it is *going*.

    Dan
    February 7, 2018 at 11:22 #15522

    Please tag us in a video, I want to see your creation! 🙂

    Michael olabiyi
    March 27, 2018 at 14:45 #19558

    Hi i’m having the same issue and was wondering
    do you just type it into the serial monitor or is it something else, i really need to solve this issue as soon as possible.
    thank you

    Dan
    March 28, 2018 at 09:48 #19562

    yes, in the serial monitor. Baud is 57600. make sure “send newline” is on.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.

0
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)